Online algemene ledenvergadering

In onze studio is alle noodzakelijke apparatuur aanwezig om een online ledenvergadering direct via een livestream uit te zenden. De Supergaaf Studio is naar wens in te richten met één grote tafel of met één of meerdere katheders.

Heeft u zelf een locatie waar de ledenvergadering plaats kan vinden? Ook dat regelen we. Wij transformeren deze locatie om tot een studio met een mooi decor. Vooraf kunnen leden via een online aanmeldformulier zich registeren voor de online vergadering. Alle resultaten van de vergadering en de gehele uitzending worden digitaal opgeslagen.

Online Ledenvergadering vanuit de webinar studio

Elektronisch stemmen

Deelnemers aan de online ledenvergadering kunnen tijdens de livestream hun stem uitbrengen op de (her)kiezing of benoeming van bestuursleden of op andere vraagstukken. De resultaten zijn direct zichtbaar tijdens de uitzending.

Online vragen stellen

Via de chatfunctie tijdens de ALV kunnen leden vragen stellen. De chatfunctie heeft de mogelijkheid voor openbare vragen of privé vragen. Deze vragen kunnen tijdens de ALV direct door het bestuur beantwoord worden.

Online Ledenvergadering - Livestream

Flexibele studio setting

Vanuit onze studio heeft alle technische middelen beschikbaar voor de online ledenvergadering. De studio kan worden ingericht met een grote vergader desk of meerder katheders. Onze verhuur voorraad beschikt over draadloze microfoons, beeldschermen en tal van andere audiovisuele appratuur om de presentatie kracht bij te zetten.  Wij zullen u helpen met een professionele uitstraling van de uw ALV.

Online Ledenvergadering vanuit de webinar studio

Tips voor online vergadering

Inmiddels hebben wij een aantal digitale ALV gehouden. De volgende tips zullen jullie helpen de vergadering soepel te laten verlopen:

  • Stuur vooraf de agenda en vergaderstukken
  • Geef uitleg hoe vragen gesteld kunnen worden via de chat functie.
  • Meld vooraf dat er een opname gemaakt wordt en wat je daarmee doet (privacywetgeving).
  • Verstuur 1 week van tevoren alle documenten die voor de ALV noodzakelijk zijn.
  • Verstuur voorafgaande aan de ALV een reminder wanneer deze gaat starten.
  • Schrijf de agenda volledig uit. Dit zorgt voor een efficiënte vergadering.
  • Maak een presentatie om tijdens de vergadering te delen via het systeem.
  • Plan tijd voor een generale repetitie.
  • Maak een duidelijke rolverdeling, wie bespreekt wat tijdens de vergadering.
  • Laat de sprekers goed in de camera kijken.