Livestreamen: hoe werkt dat precies?

Wat kun je allemaal livestreamen en hoe werkt dat precies? Steeds meer verenigingen organiseren de ledenvergadering online, bedrijven doen aan online teambuilding en via teams is het heel goed mogelijk om een webinar te organiseren.

Het zijn zomaar wat voorbeelden die je kunt livestreamen, iets waar we je bij Supergaaf heel goed mee kunnen helpen. Dus wil je online een publiek bereiken, bijvoorbeeld omdat je niet bij elkaar mág of kúnt komen? Wat de reden ook is, dankzij de digitale mogelijkheden kun je toch spreken met het publiek of de doelgroep die je wilt bereiken.

Livestreamen hoe werkt dat precies

Wat heb je nodig?

Zo’n livestream vraagt natuurlijk om de nodige techniek. Zelfs als je het verder maar eenvoudig wilt aanpakken kun je in ieder geval niet zonder:

  • Camera(’s)
  • Microfoon(s)
  • Internetverbinding

En kies je voor meerdere camera’s en/of microfoons? Zorg er met video- en audioregie dan voor dat je die goed kunt afwisselen en gebruikt om de livestream tot een succes te maken.

Bereik een online publiek

Door te livestreamen bereik je online jouw publiek. Ze kunnen zich aanmelden voor de stream of daar gewoon op inschakelen, als je die openbaar beschikbaar maakt. Welke technologie je kiest hangt sterk samen met het publiek dat je wilt bereiken.

Gebruik je bijvoorbeeld YouTube of een ander open platform? Je kunt veel mensen bereiken, maar bent gebonden aan de voorwaarden die zij stellen en richtlijnen die ze hanteren. De eigen website of een ander kanaal is misschien beter geschikt voor een besloten online bijeenkomst.