Livestream organiseren: 5 dingen om niet over het hoofd te zien

Livestream organiseren en daarbij niets over het hoofd zien? Misschien is het de eerste keer dat je dit doet, en komt er veel op je af. Wij hebben er veel meer ervaring mee, dus wie zouden wij zijn om je daar niet gewoon even bij te helpen.

En dat gaan we doen, met 5 dingen die je in ieder geval niet over het hoofd mag zien. Als handige checklist, waarmee je zeker weet dat je de livestream die je wilt organiseren goed hebt voorbereid.

Livestream organiseren

Zie niets over het hoofd: 5 tips

Dus zeker weten dat je overal aan hebt gedacht? Dit mag je in ieder geval niet vergeten:

 • Camera, microfoon en meer apparatuur
 • Ervaring en expertise van professionals
 • Mogelijkheden op locatie
 • Opties in de studio
 • Uitzenden via meer dan YouTube

1. Camera, microfoon en meer apparatuur

Aan de camera en de microfoon had je zelf waarschijnlijk ook al gedacht, die kunnen natuurlijk niet ontbreken als je een livestream organiseert. Maar wist je dat er nog wel wat meer nodig kan zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Licht
  Zonder het juiste licht ziet het er nooit professioneel uit. Als je binnen livestreamt is de kans groot dat je er studio lampen bij nodig hebt.
 • Decoder
  Hoe zorg je ervoor dat het beeld en geluid sychroom lopen, en alles goed in de livestream of de video achteraf terechtkomen? Een belangrijk technisch onderdeel.
 • Internetverbinding
  Zonder snelle en goede internetverbinding lukt het niet om in hoge kwaliteit te livestreamen. Check deze vooraf, en het liefst nog een paar keer extra.

2. Ervaring en expertise van professionals

Natuurlijk kun je zelf een livestream organiseren, zeker met de rest van deze handige tips. Toch is het belangrijk om de expertise en ervaring van professionals niet over het hoofd te zien. Wij weten wat erbij komt kijken, waar je aan moet denken en wat er mis kan gaan. En dat kan de eerste keer heel waardevol blijken.

3. Mogelijkheden op locatie

Wil je livestreamen vanaf een locatie (in de buitenlucht)? Een geweldig idee, bijvoorbeeld als het gaat om een uitvaart, een huwelijk of een online event. Bekijk de mogelijkheden om het ter plekke bijzonder te maken. En houd rekening met de beperkingen, in relatie tot de volgende tip.

4. Opties in de studio

In de studio heb je allerlei mogelijkheden voor een geslaagde livestream. Dus wil je een webinar, een talkshow of een studiosetting met banken of een presentatiedesk en extra beeldschermen organiseren? De mogelijkheden en opties zijn er heel anders dan op locatie of in de buitenlucht.

5. Uitzenden via meer dan YouTube

En ga je aan de slag met de livestream die je organiseert? Je kunt die beschikbaar maken via YouTube, net als via Facebook, Zoom en allerlei platforms voor webinars. Beperk je niet tot het gebruikelijke kanaal, om veel meer kijkers te bereiken.

Livestream organiseren

Livestream organiseren: LivestreamServices

Wil je een livestream organiseren en dat graag goed aanpakken? Gebruik de bovenstaande tips of neem contact met ons op, dan helpen we je daar graag bij.

Meer weten over de mogelijkheden om een livestream te organiseren? Bel ons op telefoonnummer 0251 224 087 of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!