Livestream opzetten: 5 vragen die je zeker moet stellen

Wil je een livestream opzetten? Leuk! Daar worden we blij van. Livestreams bieden allerlei mogelijkheden om mensen op afstand bij elkaar te brengen. Maar, hoe begin je daar eigenlijk aan en wat komt er allemaal bij kijken? Daar hebben we waarschijnlijk meer ervaring mee dan jij, dus we leggen het je graag uit.

Livestream opzetten

5 vragen die je wilt stellen

Het is belangrijk om een aantal vragen te stellen. Wij zetten 5 vragen op een rij die je helpen een geslaagde livestream op te zetten:

  • Welke apparatuur heb ik nodig?
  • Kan ik het zelf doen?
  • Wat zijn de mogelijkheden op locatie?
  • Wat kan er in de studio?
  • Hoe kan ik de livestream beschikbaar maken?

1. Welke apparatuur heb ik nodig?

Je gaat beeld en geluid opnemen, dus daar heb je een camera en microfoon voor nodig. Of meerdere camera’s natuurlijk, als je het professioneler wilt aanpakken. En heb je daarnaast gedacht aan het licht, een decoder en een snelle internetverbinding? Allemaal heel belangrijk om het niet aan de techniek te laten liggen.

2. Kan ik het zelf doen?

Kun je de livestream zelf opzetten? Of laat je dat liever over aan professionals? Of misschien nog wel beter, kies je ervoor om het samen te doen? Met onze tips kom je een heel eind, al kiezen veel van onze klanten er liever voor om wat professionele begeleiding te krijgen. Wij hebben de expertise en ervaring om het tot een succes te maken.

3. Wat zijn de mogelijkheden op locatie?

Gaat het om een livestream voor een uitvaart, een huwelijk of een online event? Misschien biedt de locatie (in de buitenlucht) heel interessante mogelijkheden. Is het internet op de locatie snel genoeg voor het uploaden van de livestream? Bekijk de locatie, denk na over de mogelijkheden en maak een plan voor de livestream die je wilt opzetten.

4. Wat kan er in de studio?

Wil je andersom gebruik maken van de studio of twijfel je tussen de beiden? In de studio kun je zorgen voor een talkshow, een presentatiedesk, extra schermen en bijvoorbeeld een studiosetting met banken of grote stoelen. En organiseer je een webinar? Ook dat kan goed vanuit de studio.

5. Hoe kan ik de livestream beschikbaar maken?

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk kijkers trekken. Vraag je vooraf af hoe je de livestream zal opzetten en beschikbaar maakt. Dat kan via Youtube, net als via Zoom, Facebook en de diverse platforms voor webinars.

Livestream opzetten

Livestream opzetten: LivestreamServices

Wil je een livestream opzetten en dat goed doen? Gebruik de bovenstaande 5 vragen om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Meer weten over de mogelijkheden om een livestream op te zetten? Bel ons op telefoonnummer 0251 224 087,  of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!