Livestream maken: waar moet je beginnen?

Wil je een livestream maken en op die manier online in contact komen met jouw doelgroep? Het is de beste manier om een groep anderen aan te spreken, bijvoorbeeld met een presentatie. Maar heb je daarmee geen ervaring en weet je dus niet precies hoe je dat moet aanpakken? Geen probleem, bij Supergaaf geven we je graag de belangrijkste tips om goed van start te gaan.

Livestream maken - waar moet je beginnen

Aantal deelnemers

Heb je bijvoorbeeld nagedacht over het aantal deelnemers? En ga je de livestream maken om die openbaar beschikbaar te stellen of wil je anderen daarvoor uitnodigen? YouTube en Facebook bieden de mogelijkheid tot een onbeperkt aantal gebruikers, terwijl Zoom en andere softwareplatformen daar wel beperkingen aan stellen.

Aan de andere kant zijn er platformen zoals Zoom en Teams beschikbaar die hulpmiddelen aanbieden, iets dat bij YouTube bijvoorbeeld weer niet beschikbaar is. Bij Supergaaf adviseren we je graag over de mogelijkheden, zodat je de livestream kunt maken die past bij wat jij van plan bent.

Livestream maken waar moet je beginnen

Thuis of in de studio

Bovendien kun je de livestream maken door bij je thuis een camera neer te zetten. En misschien kun je ook het geluid nog wel opnemen, maar heb je gedacht aan het licht? En hoe doe je dat met meerdere camera’s, om er een meer interactieve en spannende presentatie van te maken?

Bij ons in de studio staat alles al ingericht, om het meteen goed te kunnen doen. Dat is fijn als je een professionele indruk wilt maken, bijvoorbeeld op klanten die je hebt uitgenodigd en die betalen voor een online training of andere presentatie.

Livestream maken waar moet je beginnen