De kosten van een livestream: waar moet je rekening mee houden?

Wat zijn de kosten van een livestream en waar moet je ongeveer rekening mee houden? Het is misschien wel de meest gestelde vraag, omdat er geen eenduidig antwoord op is. Tenminste, het valt niet mee om precies aan te geven wat het gaat kosten.

Het is wel mogelijk om je een inschatting te geven, aan de hand van de kostbare factoren. Wil je bijvoorbeeld filmen met 1 camera en gebruik je 1 camera om het geluid op te nemen? Dat is goedkoper dan meerdere camera’s en microfoons. En dat komt vooral door de audio- en/of videoregie die een stuk eenvoudiger is of helemaal niet aanwezig hoeft te zijn.

De kosten van een livestream waar moet je rekening mee houden

Hoe professioneel moet het zijn?

En probeer je de livestream kosten in de hand te houden? Houd er dan rekening mee dat het digitaal nasturen van de beelden tot extra kosten kan leiden, net als bijvoorbeeld de mogelijkheid om tijdens de presentatie foto’s, video’s en andere beelden te laten zien. Het zijn extra’s waar je gebruik van kunt maken voor meer professionaliteit, al kan het je ook helpen om op de kosten te besparen.

Houd er voor een uur livestreamen rekening mee dat de kosten in ieder geval zo’n €500 tot €1.000  zullen bedragen. Naarmate je meer professionele mogelijkheden wilt lopen de kosten verder op. Een uitgebreide livestream van meerdere uren kost op die manier enkele duizenden euro’s. En wil je opnemen in een professionele studio? Dan moet je daar de huur van de ruimte natuurlijk nog bij optellen.

De kosten van een livestream waar moet je rekening mee houden